Witlof wecken

Groente, Wecken

Ingrediënten:

Witlof (hoeveelheid maakt niet uit.)
Zout
Citroen

Bereiding:

Witlof ondersteboven in de weckpot zetten, een beetje zout toevoegen, afvullen met ……………… (ik heb citroenwater genomen)

**Nadat ik de witlof schoongemaakt heb, maak ik citroenwater klaar, (1 ltr water met het sap van 1 citroen) daar heb ik de witlof even voor 10 minuten in gedaan en toen de witlof in de weckpot, afgevuld met citroenwater.

Wecken: 100 C° voor 1 uur(60 min).

 

 

Bewaren

Aubergine wecken

Groente, Wecken

Dit recept is volgens Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 1 liter water
    1 liter azijn
    3 eetl. Zout
    1 kilo aubergine
    1 a 2 eetl. Oregano (vers ov gedroogd)
    1 a 2 rode pepers in ringetjes gesneden
    4 tenen knoflook in plakjes gesneden
    ¼ ltr zonnebloem olie en
    ¼ ltr groene olijfolie.

Bereiding:

  1. De het water en de azijn met het zout in de pan en breng het aan de kook.
  2. Verwijder de groene uiteinde van de aubergine.
  3. Snij in de lengte doormidden en vervolgens dwars in 8mm dikke plakjes. Snijd sneetjes in 8 mm dikke repen. Doe in het kokende watermengsel, kook 3 minuten .
  4. Als ze drijven, blijven onderdompelen met een lepel.
  5. Doe in een kom 1 á 2 eetlepels gedroogde oregano, 1 á 2 rode pepertjes in ringen bij, 4 tenen knoflook in dunne plakjes en 1/4 liter zonnebloemolie en 1/4 liter groene olijfolie. Goed door roeren.
  6. Laat de aubergine goed uitlekken en doe bij het oliemengsel.
  7. Goed mengen . Doe het mengsel in gesteriliseerde inmaakpotten en sluit goed af..
  8. Weck op 90 graden voor ongeveer 45 minuten.