Paprikachutney met appel

Chutney's, Wecken

Ingrediënten

5 rode paprika’s
5 gele paprika’s (kunnen ook allemaal rode paprika’s zijn)
600 gram suiker
1/2 liter witte azijn
200 gram appels
peperkorrels
tijm
laurier
gemalen gember

Bereiding:

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Bestrooi ze met wat zout en laat dit enkele uren staan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de appels en snijd ze in blokjes. (besprenkel er wat citroensap over om te voorkopen dat de appeltjes verkleuren) Verwarm de azijn met de suiker en voeg dan alle ingrediënten toe. Verwarm het tot de paprika’s gaar zijn. Laat het koken totdat het mengsel de gewenste dikte heeft. Doe alles in weckglazen en sluit deze af. Daarna weckt u de weckglazen gedurende 20 minuten op 80 graden.

hieronder staan diverse soorten chutneys van paprika’s

Diversen paprika chutneys

Bewaren

Paprikachutney

Chutney's, Wecken

Ingrediënten:

3 rode paprika’s
1 rode ui
olijfolie
1 tl kaneelpoeder
2 el rozijnen
1 takje rozemarijn
150 ml witte wijnazijn
150 g suiker

Bereiding:

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan met diepe bodem en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg kaneelpoeder, rozijnen, rozemarijn, witte wijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng vervolgens aan de kook. Laat circa 20 minuten inkoken. Bewaar in een weckpot zodra de paprikachutney is afgekoeld.

Variatietip
Je kunt deze chutney met elke kleur paprika maken. De kruiden passen alleen niet zo goed bij groene paprika.
Gebruik in dat geval wat tijm en knoflook.

Serveertip
Serveer bij een biefstuk, op een broodje met geitenkaas of bij een kaasplankje

Bewaartip
Gesloten in een schone weckpot tot 1 week in de koelkast te bewaren.

Bewaren

Auberginechutney

Chutney's, Wecken

Volgens recept van Marina Snoek

Ingrediënten

Aubergines,
paprika,
uien,
knoflook,
wortelen
(gepelde) tomaten (mag uit blik).
Peterselie
zonnebloemolie

Bereiding:

Alles snijden,
Uien fruiten in een scheutje olie,
Aubergines erbij,
Daarna wortelen en de paprika, als het bijna klaar is de peterselie, knoflook en daarna tomaten erbij doen.
Laten uitdampen en in de gesteriliseerde potten doen.
Zet de potten in een weckketel en weck de potten 40 min op 100 graden