Muntpesto

Pesto, Specerijen

Ingrediënten:

  • 20 gram muntblaadjes, gewassen (is iets van 2 handen muntblaadjes)
  • 40 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie
  • rasp van de halve buitenkant van een citroen
  • snuf kaneelpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram geraspte pardano-kaas
  • peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten goudbruin.

Doe de blaadjes in keukenmachine, samen met de pitten en maak alles tot een fijne pasta.

Voeg er geleidelijk aan de olijfolie aan toe, de kruiden en de knoflook en als laatste de kaas en maak af op smaak met peper en zout.

Doe de pesto in een weckpotje of een ander potje wat goed afgesloten kan worden en bewaar de pesto op een donkere plaats. Na 1 week is de pesto te gebruiken, dan zijn alle ingrediënten goed van smaak.

Bewaren

Basilicumpesto zelf maken

Pesto, Specerijen

Ingrediënten:

100 gram verse basilicum blaadjes
4 el pijnboompitten 
2 knoflookteentjes
1 theelepel zout
olijfolie
versgemalen peper

Bereiding:

Was de verse basilicumblaadjes en laat ze goed uitlekken. Neem een keukenmachine en doe hier de basilicumblaadjes, pijnboompitten, peper en zout en de knoflookteentjes in en hak deze fijn. Schep de pesto over in een weckpotje.  Roer alles goed door elkaar. Voeg wat olijfolie toe totdat de pesto onder de olijfolie staat.

Bewaren