Kaas bacon aardappels uit de MC(SC)

Aardappels uit de MC (SC)

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 8 uur en 15 min.

Ingrediƫnten

6 plakken ontbijtspek
1 1/2 kilo aardappels (liefst rooie)
1 1/2 cup (125 gr) geraspte cheddar kaas
1 el honing
2 el salade mix (honing/mosterd)
2 el bieslook

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met alumiumfolie.

Bereiding:

Verspreid de bacon in een enkele laag op de bakplaat. Plaats in de oven en bak tot ze bruin en knapperig, ongeveer 12-14 minuten. Laat afkoelen opzij zetten.
Bekleed een slowcooker met aluminiumfolie en laat genoeg overhangen. Spuit wat olie op de folie.
Leg een laagje aardappelen gelijkmatig in de slowcooker. Daarboven op wat kaas, kruiden en een laagje spek, herhaal dit 2x en eindig met kaas..
Bedek aardappelen met aluminiumfolie en stoof op LOW gedurende 7-8 uur of HI gedurende 3-4 uur. Bestrooi met de resterende 1/2 kaas. Dek af en kook tot het gesmolten is, ongeveer 1-2 minuten.
Serveer direct gegarneerd met bieslook