Yorkshire Pudding (makkelijk)

Geplaatste recepten, Nagerechten

Ingrediënten:

4 eieren
200 ml melk
200 gr bloem
1 snufje zout
zonnebloemolie

Bereiding:

Klop in een kom de eieren los, voeg dan de melk toe, doe dan de gezeefde bloem erbij en klop alles heel goed door tot je een lekker dik papje krijgt nog een snufje zout erbij. Giet het over in een schenkkan dat werkt wat makkelijker.

Neem de olie en giet deze in de muffinvorm tot 1 cm onder de rand, doe dit alleen bij 3 vormpjes. Hou dan de vorm een beetje gekanteld zodat de olie overloopt naar de andere vormpjes, als er olie in het laatste vormpje zit, dan zit er als het goed is in elke vorm 1 cm olie.

Zet de oven aan op 190ºC. En plaats de muffinvorm voor 15 min in de oven om de olie te verhitten.

Daarna giet je het beslag in de vormpjes tot net onder de rand. Gebruik als hulpmiddel een lepel zodat je niet naast de vormpjes giet van dat spettert enorm. De lepel gebruik je dan om even de druppel op te vangen voordat je naar het volgende vormpje gaat om te vullen.

Plaats de vorm weer in de oven voor 25 min. hou de ovendeur dicht.

Na 25 min heb je heerlijk yorkshire pudding.

Meringue met Notenkaramel.

Gebak, Geplaatste recepten, Nagerechten, Snoepjes

 

 

De foto heb ik van het internet geplukt, maar het recept is van mezelf. Het is heel eenvoudig te maken, maar je moet wel geduld hebben. Ik hoop dat jullie dit lekker gaan vinden nadat je het gemaakt hebt uiteraard.

Ingrediënten:

Voor de meringue:
5 eiwitten
Suiker

Notenkaramel
50 gr walnoten
50 gr hazelnoten
150 gr fijne suiker (Gilze)
60 gr roomboter gezouten
200 ml slagroom
1 el water
50 gr chocolade naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120 gr.

Klop de eiwitten met een klein beetje suiker helemaal stijf, de meringue is goed als je de kom ondersteboven kan houden zonder dat de massa eruit komt. Doe de meringue in een spuitzak met grote kartel of gebruik een paar lepels. Doe op een met bakpapier bekleedde bakplaat hoopjes maken van de meringue, als je dit met lepels doet maak er dan leuke pieken op, doe je het met de spuitzak, trek dan de spuitzak iets omhoog.

Plaats de bakplaat net iets onder het midden in de oven en bak gaar in ongeveer 60 min. Na de baktijd de oven dicht houden en 2 uur laten rusten in de oven.

Notenkaramel

Rooster in een koekenpan de noten lichtbruin en hak deze grof. Verhit een pan op matig vuur en voeg hierin de suiker, laat deze lichtbruin worden, probeer niet te roeren want het wordt loei heet, eerder de pan een beetje ronddraaien om zo al het suiker te laten smelten. Als de suiker een gouden kleur heeft voeg dan de boter klontje voor klontje toe en begin nu te roeren met een garde. Verwarm in een andere pan de room. Schenk de warme room heel langzaam bij de suikermassa en laat dit ca. 7 tot 8 minuten zachtjes koken. Voeg het notenmengsel toe en hou iets achter voor de garnering.

Smelt de chocolade (au bain-marie), schenk de warme noten-karamel over de meringue. Bedruppel de meringue met de gesmolten chocolade.

Geflambeerde aardbeien

Geplaatste recepten, Nagerechten

Ingrediënten:

200 gr aardbeien
1 flinke schep suiker
1 scheut Grand Marniër
50 gr fijn gesneden munt
ijs/ kwarktaart
rozenblaadjes

Bereiding:

Aardbeien schoonmaken en door midden snijden.

Koekenpan goed verhitten, van het vuur af de aardbeien erin doen, boeg de suiker toe en dan weer even op het vuur, niet te lang, munt toevoegen en steeds goed omschudden (niet proberen te roeren) flinke scheut Grand Manier erbij, aansteken, wacht tot het vuur gedoofd is en dan uitserveren met ijs of kwarktaart. Versier het nog met wat rozenblaadjes en druppel er wat van de saus er overheen.
Heerlijk nagerecht wat zo klaar is.

Bewaren