Thaise Curry Basis

Geplaatste recepten, Internationaal, Thais

Ingrediënten

150 gr noten
Olijfolie
1 rode ui
500 gr aardappelen
4 verse laurierblaadjes
Zout
Restjes vlees of vis (bv. garnalen)
2 blikjes kokosmelk
1 ½ blikje water
2 eetl tamarinde pasta
2 eetl. Vissaus
1 stuk Goela Djawa (Javaanse palmsuiker)
1 limoen
400 gr Sugarsnaps (ik gebruikte peultjes)

Bereiding:

Doe de noten roosteren in een koekenpan, voeg dan een flinke scheut olijfolie toe en een grofgesneden ui, doe vervolgens 500 gr in blokjes gesneden aardappel toe en bak alles lekker bruin.
Voeg nu de pasta (zie eerder recept) erbij en roer alles goed door, voeg 4 verse laurierblaadjes en een snufje zout toe.
Daarna doe je de restjes vlees en/of garnalen aan de curry toe, laat het geheel een paar minuten bakken.
De 2 blikjes kokosmelk en 1 ½ blikje water kan je nu toevoegen tezamen met de 2 eetl tamarinde pasta en de 2 eetl vissaus. Als zoetje voeg je nu de palmsuiker (Goela Djawa) toe. = ong. 4 eetl.
Laat het geheel nu een 30 minuten lekker sudderen. Als laatste maak je de curry af met het limoensap en de klein gesneden Sugarsnaps.
Nog eventjes een 5 min sudderen, zodat de Sugarsnaps een klein beetje garen (ze moeten nog wel een “bite” hebben)