Chinese kip en papillotte met mihoen

Chinees, Geplaatste recepten, Internationaal

Ingrediënten:

• 5 cm verse gember, geschild
• 1 tenen knoflook, fijngesneden
• 3 el hoisinsaus (flesje 175 ml)
• 160 gr kipfilethaasjes
• 200 gr Thaise roerbakmix (AH)
• 125 gr mihoen
• 2 bosui, in ringetjes
1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gember en meng met de knoflook en 4 el hoisinsaus. Leg de kip in de saus.
2. Knip 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Verdeel de roerbakmix en kip erover. Vouw de pakketjes goed dicht. Zet ca. 20 min. in de oven.
3. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rest van de hoisinsaus en de bosui door de mihoen. 4. Verdeel de ijsbergsla met de mihoen over 4 diepe borden of kommen.

Serveer de kippakketjes erbij.

Bewaren

Chinese gehaktballetjes

Chinees, Geplaatste recepten, Internationaal, Rundvlees

Ingrediënten

450 gram rundergehakt
250 gram grof gehakte waterkastanjes
1 eetlepel fijngesneden ui
1 centimeter fijngesneden gember
2 eetlepel koud water
3 teentjes fijngesneden knoflook
2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepel droge sherry
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 eetlepel fijngesneden prei
2 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 eiwit
versgemalen zwarte peper
aardappelmeel

Bereiding

Fruit ui, knoflook en gember. Laat gehakt met water en eiwit gedurende 1 minuut zachtjes draaien in een blender. Het moet luchtig blijven. Doe er de waterkastanjes, sojasaus, sherry 5-kruidenpoeder en suiker bij alsook zout, prei en peper en laat het geheel nog 30 seconden draaien.

Draai van het mengsel pingpongballen grote balletjes, bestuif ze met aardappelmeel en bak ze langzaam rondom bruin in de olie. Eet ze als snack, of serveer ze in tomatensaus bij bijvoorbeeld spaghetti.

Bewaren