Tartte tartin van vergeten groenten

Geplaatste recepten, Groente, Vegetarisch

Ingrediënten

300 g suiker
1  wortel
1  pastinaak
3 takjes tijm
4 plakjes bladerdeeg

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Schenk de karamel in een ingevette ovenschaal. Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de karamel. Druk de wortel en pastinaak om en om dakpansgewijs in de karamel. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante plak, prik het in met een vork en leg het op de wortel en pastinaak. Bak de tartte tartin circa 25 minuten goudbruin. Keer de tartte tartin op een schaal en snijd punten ervan.

 

Bewaren

Courghetti met vegan-cashewpesto (vegetarisch)

Geplaatste recepten, Groente, Vegetarisch

Ingrediënten:

Gedroogde tomaten

200 g cherrytomaten
1 teentje knoflook
0.5 bos citroentijm
1 el olijfolie
1 el honing

Vegan cashewpesto

2 teentjes knoflook
1 bos basilicum
75 g cashewnoten
30 g gepekelde kappertjes
1 citroen
3 el olijfolie

Courghetti

1 groene courgette
1 gele courgette
1 rode ui
1 rode paprika
15 g cashewnoten

Bereiding

Gedroogde tomaten
Halveer de cherry tomaten.Pel en pers de knoflook.
Breek de citroentijm in stukjes. Mix de cherrytomaten met de knoflook, citroentijm, olijfolie, honing een beetje zout en
versgemalen peper. Leg de tomaten met de open kant naar boven in een droogmachine of oven.
Droog de tomaten in circa 4 uur op 45 ºC.

Vegan-cashewpesto
Pel de knoflook en snijd grof.
Pluk de basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering.
Mix in een keukenmachine de knoflook, basilicum, cashewnoten, kappertjes en de rasp en het
sap van een halve citroen tot een grove pesto. Voeg de olijfolie toe en mix goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Courghetti
Halveer de courgette en verwijder de uiteindes. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in dunne slierten.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
Pel en snipper de rode ui. Meng de courghetti met de pesto, ui en de paprika. Vijzel de cashewnoten grof in de vijzel.
Serveren
Serveer de courghetti in een diep bord. Verdeel de gedroogde tomaatjes erover. Garneer met een beetje verse basilicum, cashewnoten, rasp van de citroen en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bewaren

TomBons met gerookte zalm en ei

Geplaatste recepten, Groente, Ovenschotels, Vis

Dit recept is van Annemieke Steenbergen

Ingrediënten:

250 gr TomBons gehalveerd (kleine snoeptomaatjes)
1 klontje boter om de ovenschaaltjes in te smeren
100 gr gerookte zal,
1 lente ui in dunne ringen gesneden
2 st champignons, in plakjes gesneden
4 eieren
4 el yoghurt
4 el geraspte kaas
2 el bieslook fijn gesneden.

Extra
Ovenschaaltje of pannetjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden
Smeer de ovenschaaltjes in met boter.
Verdeel de TomBons, gerookte zalm, chapignons en lente uit over de ovenschaaltjes
Klop de eieren los met de yoghurt en verdeel dit over de ovenschaaltjes
Verdeel de geraspte kaas over erover en bak in de oven 15 min tot het ei gestold is
Bestrooi voor het serveren met bieslook