Bapao broodjes

Brood, Deegwaren, Indonesisch, Internationaal

Ingrediënten

1 pak broodmix wit van Honig

Voor de vulling:

2 eetl. slaolie
3 wit van prei
1 geraspte teen knoflook
500 gram gehakt
zout en peper naar smaak
3 eetl. zoete ketjap (manis)
2 eetl. droge sherry
2 eetl. maïzena
3 eetl. kippenbouillon.

Bereiding:

Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Verwarm de olie. Snijd de prei in zeer dunne reepjes. Fruit prei, knoflook en gehakt al roerend, tot het gehakt bruin ziet en al het vocht is verdampt. Roer zout ketjap en sherry erdoor en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak de maïzena aan met de bouillon. Roer dit mengsel door het gehaktmengsel en laat even koken. Laat de vulling afkoelen.

Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht tot een 5 cm dikke rol. Snijd deze rol in 2 cm brede stukken. Rol ieder stukje uit met een bebloemde deegroller tot een rondje met een middellijn van 10 cm. Leg op ieder rondje 2 eetlepels vulling en vouw het deeg dicht. Plak het deeg met wat water vast. Geef een mooie ronde vorm. Leg de broodjes weg op een bebloemd oppervlak en laat nog 30 minuten narijzen.

Breng een ruime bodem water aan de kook in een stoompan. Heb je geen stoompan, hang dan een metalen stoommandje in een grote pan met een bodempje water. Leg de broodjes op het stoomrek of in het stoommandje en zorg dat de broodjes van elkaar af blijven liggen. Stoom de broodjes in 10 minuten gaar. Houd de reeds gestoomde broodjes heet op een schaal op een pan met kokend water.

Bewaren

Risolles

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten, Indonesisch, Internationaal

Ingrediënten:

pannenkoekjes
 
1 pond zelfrijzend bakmeel
2 eieren
850 cl melk
Zout

Bereiding:

Maak beslag van het meel, eieren, de melk en het zout. Bak er ca. 25 dunne pannenkoekjes ter grootte van 25 cm van. Aan 1 zijde bakken, ze mogen niet bruin worden. Leg de pannenkoekjes naast elkaar op vetvrij keuken papier

vulling:

Ingrediënten voor de vulling:

400 gr gehakt of gaar geplukt vlees.
1 dunne prei
1 ui
een paar takjes selderij
2 knoflookteentjes
300 cl melk
1 bouillonblokje
1 of 2 eetl. Bloem
Peper
2 eetl. Boter
Losgeklopt ei
Paneermeel
Olie
Bloem

Bereiding:

De fijngesneden knoflook en ui fruiten in boter. Het gehakt rul bakken, het bouillonblokje en de peper erbij voegen. De melk er doorheen roeren en binden met de bloem. De fijngesneden prei en selderij er doorheen scheppen. De ragout laten afkoelen.

Pannenkoekjes vullen:

Maak een dik papje van wat water en bloem. Leg op ieder pannenkoekje 1 eetl ragout en vouw het tot een rechthoekig pakketje, plak de randen vast met het meelpapje. Vul een diep bord met het los geklopte ei en een 2e bord met royaal paneermeel. Haal vervolgens de rissole eerst door het los geklopte ei en daarna door de paneermeel. Bak de rissoles in ruim, niet te hete olie aan weerskanten bruin.

Bewaren

Gevuld Stokbrood

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten:

1 stokbrood
5 eieren
1 dl melk
2 lenteuitjes in ringetjes gesneden
1 ons ontbijtspek uitgebakken en versnipperd
1 ½ ons geraspte kaas (liefst 2 soorten)

 

Bereiding:

Eieren klutsen, melk toevoegen en de overige ingrediënten erbij doen. Goed door elkaar mixen maar niet kapot slaan.

Stokbrood in de lengte insnijden aan de bovenkant en een gedeelte eruit haGevuld Stokbrood blen. (Zie foto)

 

Op een bakplaat pakpapier leggen en daar bovenop het stokbrood, vul het stokbrood met de mix en plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 175 ºC voor 25 min.

En dan komt het er zo uit te zien

Gevuld Stokbrood a

Eet smakelijk

 

 

Bewaren

Bewaren

Borrelbrood

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten voor 1 brood

Lekker rond brood
1 portie kruidenboter of pesto
Stuk belegen kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de pesto of kruidenboter volgens het recept.
Snij het brood horizontaal en verticaal aan. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.
Snij de kaas in plakken.
Verdeel de kruidenboter en de kaas tussen de broodstukken. Prop het lekker vol voor het beste resultaat.
Bak het brood vervolgens ongeveer 15 minuten af, totdat de kaas lekker gesmolten is.

Dan is dit het eindresultaat.

Borrelbrood 1a