Souvlaki uit de AF

AirFryer, Vlees uit de AF

Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 8 min
Bron: Joyce Rowaan en een beetje van Kokkie M

Dit vleesgerecht is geïnspireerd op een recept Joyce Rowaan, ik heb zelf het een en ander veranderd door er het een en ander aan toe te voegen.

Ingrediënten

600 gr hamlappen
3 el olijfolie
3 tl komijn (Djinten)
1 1/2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl citroensap
4 el verse oregano
4 takjes rozemarijn
2 tl gemalen laurier
peper
zout
peterselie
lente uitjes

optioneel: piri piri olie

voorbereiding:

Maak een marinade van alle ingrediënten behalve het vlees. Snij de peterselie fijn en de lente ui in ringetjes

Bereiding:

Snij het vlees in gelijke stukjes van 2 x 2 cm, rijg het vlees op spiesen of neem houten satéstokjes (wel even in water laten weken). Doe de spiesen op een ondiepe schaal en neem de takjes rozemarijn, bind deze samen en doop de rozemarijn in de marinade, en smeer de spiesen daarmee in, zorg dat ze rondom goed ingesmeerd zijn. (Doordat je de rozemarijn gebruikt, zorg je ook dat de geur en de smaak hiervan op het vlees terecht komt) Zet de spiesen tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast. Ze moeten op zijn minst 3 uur intrekken, als je marinade over hebt kan je dat ook in de schaal doen en de spiesen dan om het half uur even omdraaien. Hoe langer ze in de marinade liggen, hoe lekkerder ze worden.
Verwarm dan de AF op 200˚C. Leg de souvlaki ’s op het grill rekje en bak ze in 8 minuten goudbruin.
Bedruppel ze op het laatst met wat piri piri olie als je van pittig houd.
Garneer met wat fijn gesneden peterselie en lente ui ringetjes

Serveertips:
Serveer er plat brood bij en een frisse salade.