Zalm met spek uit de AF

AirFryer, Vis uit de AF

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: ± 10 min.
Bron: Eetnieuws en een beetje van mezelf

Als je eenmaal dit recept een keertje hebt gemaakt, wil je nooit meer gerookte zalm uit de pan eten.

Ingrediënten:

6 zalmfilet van á 150 gr
± 24 plakken lange ontbijtspek
zalmkruiden (ik heb zelf een mengsel gemaakt van kruiden die ik lekker vind, voel je vrij om je eigen kruiden te gebruiken, maar beperk het zout.)
fijn gesneden dille voor de garnering.

Bereiding:

Zaal de zalm zeker een half uur van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Snij eventuele lelijke randjes (uitgedroogde randjes bv) weg en droog de filets met wat keukenpapier.
Bestrooi de filets met de kruiden en laat deze zeker 1 uur intrekken, hoe langer hoe lekkerder.
Neem een stuk plasticfolie en leg dit plat op een plak of aanrecht. Leg hierop 4 plakken ontbijtspek, waarvan de randen ongeveer 1/2 cm overlappen. Leg dan een zalmfilet erop en rol samen met de folie op tot een strakke rol, doe zo ook de andere 5 filet oprollen.
Verwarm de AirFryer voor 5’/180˚C. Spray de grillplaat in met wat olijfolie. Heb je geen grillplaat dan kan het ook in het mandje, zorg er dan wel voor dat je onderaan in de bak wat aluminiumfolie hebt liggen, dan wordt het restant olie daarin opgevangen en begint ook de AF niet zo te roken.
Als alle filets zijn opgerold en op de grillplaat zijn gelegd, dan kunnen ze in de AF. Leg er een rooster of frituurmatje overheen, zodat het vet van de spek niet tegen de elementen aan kan komen. (daardoor verminder je ook het roken van de AF).
Zet de AF aan op 180˚C en bak de filet in 9 á 10 minuten. De zalm moet nog een beetje rosé zijn van binnen.

Serveertip:

Lekker bij de paprikasalsa met gebakken aardappels of frietjes.