Knoflookkip uit de MC(SC)

Kip, Vlees, Vis en Gevogelte uit de MC (SC)

Dit recept is vetarm.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 6 uur op LOW
Bron: Ohmyfoodness (klik hier voor haar website)

De basis ingrediënten hiervan komen bij Ohmyfoodness vandaan, de rest heb ik zelf eraan toegevoegd naar mijn smaak.

Ingrediënten:

2 bouten van de kip
+/- 25 tot 30 tn knoflook
verse tijm
verse rozemarijn
verse salie
verse peterselie
verse bieslook
verse koriander
peper
zout
1/2 citroen in plakjes gesneden

Bereiding:

Dep de kip met wat keukenpapier droog en smeer ze met wat peper en zout in.
Maak de knoflook schoon (hoeft niet, maar anders is het zo’n gedoe als je de pasta wilt gaan maken) en leg ze onderin de MC (SC) daar komt de kip bovenop te liggen en de verse kruiden garneer je over de kip heen. De deksel gaat op de slowcooker en het geheel laat je op LOW voor 6 uur gaar worden.
Als je kip klaar is, verwijder je die uit de MC(SC), schep de knoflook, kruiden en citroen eruit, knijp de citroen boven de knoflook uit, pureer de knoflook met de kruiden, voeg eventueel wat vocht toe tot je een pastasaus hebt.
Zelf heb ik de kippenbouten nog even 10 min onder de gril gelegd voor een lekker bruin korstje.

Garneren met fijn gesneden bieslook en serveer het over de saus.

Serveertips:

Smaakt erg lekker bij een volkoren pastasalade, probeer ook eens pastinaakstamppot.