Aardappel-gehakttaart

Aardappelschotels, Ovenschotels, Taart

Ingrediënten:

800 gram aardappelschijfjes
500 gr rundergehakt
200 gram prei
125 gram geraspte kaas
3 eieren
400 ml yoghurt
250 ml slagroom
125 gram champignons
1 paprika
peper
zout
snufje paprikapoeder
snufje cayennepeper

Kaassaus:
100 gr Gruyerrekaas
150 gr roombrie
snuf nootmuskaat

Bereiding:

Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wokpan en rul het gehakt hierin bruin. Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder of voor een iets pittigere variant cayenne peper.
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door. Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout. Verfrommel een stuk bakpapier en maak iets vochtig. Bekleed de vorm hiermee en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem
Schep hier de helft van het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen. Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, gehakt en eindig met het eiermengsel. Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven. Laat een paar minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.

Smelt ondertussen in een steelpannetje de Gruyerrekaas en roombrie, doe daar een snufje nootmuskaat bij en roer goed door. Schenk dit over de taartpunt heen en garneer met een toefje peterselie.