Thaise pinda-currykip uit de SC

Vlees, Vis en Gevogelte uit de MC (SC)
Dit recept komt van: Juul Vndr Stn.

Ingrediënten

1 kilo kipfilet
klein pakje kokosmelk
1/2 pot pindakaas
3 el ketjap
scheutje citroensap
scheutje azijn (ik heb balsamicoazijn gebruikt)
scheutje chilisaus
250 gr champignons
200 gr taugé
4 lente uitjes
4 el honing
1 lombok
peper en zout

Voorbereiding:

Maak een marinade voor de kip, met de ketjap, citroensap, azijn (ik heb balsamico gebruikt) honing, kokosmelk en de pindakaas. Snij de lombok in flinter dunne reepjes.

Bereiding

Braad de kip aan in wat olie. Schep de kip over in de SC(MC hierin kan je sauteren) Giet de marinade over de kip heen. Doe er de champignons bij en de lente ui. Zet de SC op LOW voor 6 tot 8 uur.
Doe het laatste uur pas de taugé bij. Sommige willen graag nog een bite van de taugé, dan kan je die beter het laatste half uur bij de kip doen.

Garneer met gebakken uitjes en de reepjes lombok.

Serveer uit met zilvervlies rijst en komkommer of atjar.