Spruitjes uit de SC

Groenten uit de MC (SC)

Ingrediënten:

1 kilo spruitjes schoongemaakt
5 kleine (kop)haasjes (varken)
200 ml water
3 el groentebouillonpoeder (of tablet)
1 ui gesnipperd
1 el paprikapoeder
1 th nootmuskaat (vers gemalen)
peper en zout

Bereiding:

Spruitjes in de pot, bouillon maken van het poeder en het water, over de spruitjes heen gieten en 2 uur op HI zetten. Na 2 uur de ui en de specerijen eroverheen strooien, proef even of de spruitjes niet te gaar zijn.
Varkenshaas kruiden naar smaak, even aanbakken tot een bruin korstje, aanbaksel afblussen met een scheutje witte wijn.
Varkenshaas tussen de spruitjes leggen, aanbaksel erbij gieten en 4,5 uur op LOW.
Snij de varkenshaas in ongelijke stukken en schenk er cranberrysaus (eigengemaakte) overheen. Verdeel het over de borden.

Serveren:
Lekker met zelfgemaakte aardappelkroketjes en een frisse salade.