BIER-KIP uit de slow cooker

Vlees, Vis en Gevogelte uit de MC (SC)
Recept komt van Top Slow Cooker recepten.

Ingrediënten:

2 el gerookte paprika
1 th zout
1 th peper
2 th gedroogde oregano
2 tk verse tijm
2 tn verse knoflook
2 th chilipeper
1 blikjes donker bier
1/2 limoen
3 tk salie
1 grote kip
extra 4 proppen aluminium folie

Bereiding:

Salie fijn snijden, tijm ritsen. Mix de paprika, salie, zout, peper, oregano, tijm, verse knoflook (wel eerst uitpersen) en chilipeper in een kom en zet even opzij.

Leg 4 proppen aluminium op de bodem van de SC en doe het donkere bier erin.

Maak de kip schoon en dep ze droog. Kip niet WASSEN

Smeer de kip in met het kruidenmengsel, goed inmasseren, doe de ½ limoen in zijn kont en leg de kip boven op de proppen aluminium.

Sluit de MC(SC) en kook op HI voor 3 uur en daarna op LOW voor 5 tot 7 uur. De kip is klaar als de kerntemperatuur 165 ºC is.