Sperziebonen met spek en uiensaus

Geplaatste recepten, Groente, Groenteschotels

Dit is zo’n verschrikkelijk lekker recept, echt een aanrader om te maken en er heerlijk van te smullen.

Ingrediënten:

600 gr sperziebonen (vers)
250 gr spekblokjes
1 grote ui
1 tn knoflook
1 tl sambal oelek
1 mespuntje tijm
200 ml water
Eventueel allesbinder
Boter

Bereiding:

Maak de sperziebonen schoon door de uiteinden en de draden te verwijderen en was ze onder koud stromend water.
Snipper de ui grof en pel het knoflookteentje.
Kook de sperziebonen beetgaar, ondertussen boter in een koekenpan en de spekblokjes erin aanfruiten, als de spekblokjes rondom licht gekleurd zijn (niet uitgebakken) de gesnipperde ui erbij doen en dit een paar minuten meebakken tot het wat bruiner is geworden, voeg er dan de knoflook uitgeperst bij, de sambal en tijm mogen er ook bij, even goed doorroeren.
Voeg er dan de 200 ml water bij en bind dit eventueel met allesbinder of aardappelmeel tot een dikkere saus.
Giet de sperziebonen in een vergiet en laat deze goed uitlekken, doe ze dan op een schaal en giet de spek-uiensaus eroverheen.