Favoriete marinade

Geplaatste recepten, Kruidenmengsels, Sauzen

naar het recept van slager Peter-Paul met een kleine toevoegingen van mij

Ingrediënten

120 ml olijfolie
180 ml sojasaus
60 ml worcestersaus
2 el Dijonmosterd
2 tl zout
2 tl versgemalen peper
120 ml rode wijnazijn of balsamicoazijn (deze heb ik genomen en maakt de marinade nog iets lekkerder.
2 tl gedroogde peterselie (ik heb verse platte peterselie gebruikt)
Het sap van een halve citroen (hier heb ik een ½ limoen voor genomen)
Ik heb er het volgende nog aan toegevoegd:
2 tn knoflook
½ ui fijngesneden

Bereiding:

Maak van de bovengenoemde ingrediënten een lekkere marinade in de blender.
Snij de kip of het varkensvlees in de gewenste blokjes/reepjes en leg deze gedurende 5 uur in de marinade. Zet het in de koelkast.

Vlees in marinade