Ei-nestje

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten

4 eieren
4 boterhammen
Geraspte kaas
Boter
Peper
Zout
Eventueel naar smaak paprikapoeder

Bereiding:

Leg de boterhammen op een plank en druk vervolgens met een lepel of een stamper het midden van het brood plat, doe dit zo, dat de broodkorst nog overeind blijft staan en het een soort van kommetje wordt
Bestrooi de binnenkant met wat peper en zout, breek voorzichtig een ei boven de boterham. Zorg er wel voor dat de eierdooier heel blijft.
Bestrooi nogmaals met peper en zout en doe er ook een klein snufje paprikapoeder over verdelen.
Leg dan op de randen van het brood wat geraspte kaas, het liefst jonge kaas, maar Parmezaanse kaas geeft een wat lekkere bite.
Vervolgens leg je de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat, en plaats het in een voorverwarmde oven op 180°C voor 10 minuten.