Yorkshire Pudding (makkelijk)

Geplaatste recepten, Nagerechten

Ingrediënten:

4 eieren
200 ml melk
200 gr bloem
1 snufje zout
zonnebloemolie

Bereiding:

Klop in een kom de eieren los, voeg dan de melk toe, doe dan de gezeefde bloem erbij en klop alles heel goed door tot je een lekker dik papje krijgt nog een snufje zout erbij. Giet het over in een schenkkan dat werkt wat makkelijker.

Neem de olie en giet deze in de muffinvorm tot 1 cm onder de rand, doe dit alleen bij 3 vormpjes. Hou dan de vorm een beetje gekanteld zodat de olie overloopt naar de andere vormpjes, als er olie in het laatste vormpje zit, dan zit er als het goed is in elke vorm 1 cm olie.

Zet de oven aan op 190ºC. En plaats de muffinvorm voor 15 min in de oven om de olie te verhitten.

Daarna giet je het beslag in de vormpjes tot net onder de rand. Gebruik als hulpmiddel een lepel zodat je niet naast de vormpjes giet van dat spettert enorm. De lepel gebruik je dan om even de druppel op te vangen voordat je naar het volgende vormpje gaat om te vullen.

Plaats de vorm weer in de oven voor 25 min. hou de ovendeur dicht.

Na 25 min heb je heerlijk yorkshire pudding.