Tips om komkommer te eten.

Kooktips, Tips en Trucs

Komkommer is een veel voorkomende groente wat dagelijks veel word gekocht en geconsumeerd in Nederland.
Komkommer is een vrij simpele en neutrale groente, waar we vaak niet te veel bij nadenken.
Het zit vaak op ons brood, of lekker in onze salade, maar echt stil staan doen we er nooit bij.
We hebben 4 redenen die bewezen zijn dat komkommer veel meer goede eigenschappen heeft dan je denkt van tevoren.
Deze vier redenen waarom komkommer heel goed voor je is wist ik helemaal niet, maar nu ga ik het elke dag eten!

• Komkommer vermindert de kans op kanker! Er zitten gezonde stofjes in de groente die vooral de kans op borstkanker, prostaatkanker en eileider kanker doen verminderen.
• Komkommer is namelijk ook goed voor je hersenen. In de komkommer zit een stofje genaamd fisitin, dit stofje zorgt er namelijk voor dat je de kans op Alzheimer verkleind!
• Doordat komkommer veel vezels bevat, en ook veel water, zorgt het ervoor dat je spijsvertering soepel blijft lopen!
• Er is ook door verschillende wetenschappers bewezen dat als je komkommer eet de stress afneemt. Daarnaast zitten er natuurlijk veel vitamines in waaronder: B1, B5 en B7.

Dus voel je je gestrest? Eet gerust een komkommer!