Thaise Curry Pasta

Geplaatste recepten, Kruidenmengsels, Specerijen

Ingrediënten:

1 tl. Venkelzaad
1 tl. Korianderzaad
1 tl. zwarte peperkorrels
1 tl. Chilivlokken
1 tl. Kardemonpeulen
1 tl. Kruidnagels
1 tl. Kurkuma
1 tl. Kaneel
2 stengels sereh
6 tn knoflook
1 duimstuk gember
1 ui

Bereiding:

Alle ingrediënten in een koekenpan roosteren.
Zodra het begint te roken kan je alles in een vijzel doen en goed fijnstampen. Zorg wel eerst dat je de kardemonpeulen gepeld hebt.

Rooster dan 2 stengels sereh nadat je ze eerst gekneusd en fijngesneden hebt.
Doe 6 tn knoflook geraspt in de keukenmachine tezamen met fijngesneden gember en ui. Voeg wat zout toe en maal alles tot een dikke pasta, voeg dan de specerijen toe en maal nog even alles goed door elkaar.

Dit is de basis voor een curry.