Stoombroodjes

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten:

700 gr witte bloem (00meel)
snuf zout
400 ml melk
1 volle tl bakpoeder
1 th natriumbicarbonaat
1 zakje gedroogde gist
1 el witte basterdsuiker
50 gr boter

Bereiding:

In lage stand met de mixer tot een elastische deegbal mixen.
Daarna nog even met de hand door kneden, bestrooi met een beetje meel en zet weg in een kom met een vochtige theedoek erover om 1 uur te rijzen.

Na het rijzen weer de lucht uit het deeg slaan, goed door kneden en rol er een dikke worst van. Verdeel de worst in 20 stukken leg deze op een bakplaat en laat ze afgedekt weer 1 uur narijzen.

Zet ondertussen een wok (grote pan) met water op vuur en breng dit aan de kook, zet het vuur laag en plaats het stoommandje op de pan.

Na het rijzen de porties deeg uitrollen tot een lapje van 10 bij 12 cm ovaal. Klap het lapje dubbel maar doe dat zo, dat het bovenste flapje net 1 cm onder het onderste flapje komt. Leg er een stukje bakpapier onder en doe het in de stoompan. 20 min stomen om een heerlijk zacht broodje te krijgen.

Vouw het broodje open en vul dit met groente garnituur en/of vlees. Lekker met een dipsaus gemaakt van Hoisinsaus.