Marinade voor kip, varkensvlees, rundvlees.

Kruidenmengsels, Sauzen, Specerijen
Helemaal perfect voor spareribs, karbonaadjes, koteletjes en kippenvleugeltjes.

Ingrediënten:

 • 180 gram bruine suiker
• 240 ml plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)
• 120 ml sojasaus
• 120 ml azijn

Bereiding:

Meng de bruine suiker, olie, sojasaus en azijn in een grote kom, ovenschaal of, nog handiger, in een plastic druk- en sluitzak. Voeg het vlees erbij en laat marineren, zo tussen 30 minuten en een hele nacht.
Hoe langer je marineert hoe lekkerder, dus het is zeker aan te raden om het vlees een nachtje in de marinade te laten rusten. Je zet het vlees, goed afgedekt in folie, in de koelkast. Halfuurtje voor het bakken uit de koeling halen en vervolgens gaar bakken of grillen.

* Wil je nog meer smaak, varieer dan met extra ingrediënten door de marinade. Lekker zijn: gesnipperde knoflook, gember, bosuitjes en rode peper.