Tip voor champignons snijden

Kooktips, Tips en Trucs

Deze tip komt van http://www.verseoogst.nl/blog/tip-voor-champignons-snijden/

Voor het maken van hele dunne plakjes champignons kan je heel makkelijk je een champignonsnijder (of eiersnijder) gebruiken!

Champignons snijden met een snijder

•Gebruik niet te grote champignons, zodat ze goed in de snijder passen
•Zorg dat je een echte champignonsnijder, of een stevige, schone en scherpe eiersnijder hebt
•Maak de champignons eerst schoon met een borsteltje
•Verwijder met de hand de stam van de champignons door er zacht aan te trekken, ze laten vanzelf los
•Klap de snijder open en leg er een champignon in
•Doe de snijder langzaam dicht, zodat de champignon ingesneden wordt
•Eerst zal de champignon iets meeveren, maar uiteindelijk zullen de draadjes echt door de champignon heen snijden.
•Duw de snijder helemaal door, zodat je de plakjes champignon kan oppakken
•Herhaal dit met al je champignons

Zo heb je binnen no time heel veel gelijke dunne plakjes champignons gesneden.