Yoghurt fermenteren

Dranken fermenteren, Fermenteren

Dit recept komt uit de Allerhande en is geschreven door Christan Weij

Dit is een zeer eenvoudig recept om yoghurt te maken.

Ingrediënten:

1/2 liter volle melk
250 ml slagroom
1 el yoghurt

Bereiding:

Doe de melk en de slagroom in een pan en verhit deze op laag vuur tot 40ºC. Houd de temperatuur nauwkeurig in de gaten met een thermometer. Zodra de temperatuur is bereikt haal je de pan van het vuur, roer er dan de yoghurt doorheen.
Verpak de pan dan met de deksel erop in een hooimadam of doe er een oude deken omheen, zorg wel dat de pan goed is ingepakt. Laat dit een 8 uur staan. Dit zal dan heel langzaam gaan afkoelen, waardoor de bacteriën hun werk gaan doen om het geheel om te zetten in yoghurt.

Note:
Ik heb dit recept gemaakt en ik moet zeggen ik heb nog nooit zo’n zachte, milde yoghurt geproefd. Voor mij geen yoghurt meer uit een pak.