Tips voor in de keuken

In de keuken, Kooktips, Tips en Trucs

1 Voorkom een verschuivende snijplank

==Heb jij last van een snijplank die van links naar rechts over het aanrecht schuift tijdens het snijden van je groenten? Libelle heeft hiervoor een hele gemakkelijke en goedkope oplossing: leg een ==nat papieren doekje onder de snijplank en je zult merken dat het probleem is opgelost!

2 Potjes opendraaien

==Verbreek het vacuüm door met het uiteinde van een platte lepel even onder de rand van de deksel te steken.

==Met een rubberen handschoen of een rubberen elastiekje om de deksel heb je beter grip. Je zult merken dat hierdoor het opendraaien van de deksel vele malen handiger gaat dan voorheen.

3 Voorkom overkoken

==Het overkomt ons allemaal weleens: een pan met water op het vuur en tegelijkertijd bezig zijn met allerlei andere dingen. Een tijdje later kom je erachter dat het water aan het overkoken is. ==Herken jij dit?

==Het is heel simpel. Je legt een houten lepel op je pan en je zult zien dat het water niet meer overkookt. Bij het raken van het hout barsten de waterbelletjes. De inhoud van de waterbelletjes is ==stoom en dit condenseert gelijk bij het raken van de lepel en wordt water. Dit komt omdat de lepel kouder is dan 100 graden Celsius. Als de lepel heet wordt, zal dit proces minder snel gaan. ==Gebruik hiervoor daarom nooit een stalen lepel.

 

4 Paprika snijden

==Paprika snijden zonder pitjes te verwijderen. Snij om de kern van de paprika heen en gooi de pitjes in één keer weg.

paprikasnijden

 

5 Aardappels

==Leg een appel in een zak met aardappels. Ze lopen dan minders snel uit en je hoeft ook geen ogen meer te verwijderen voor het koken.

6 Koolluchtjes

==Om luchtjes te voorkomen bij het koken van allerlei koolsoorten (bloemkool, spruitjes, broccoli en kool), giet je bij het kookwater een glaasje melk. Succes gegarandeerd.

7 Knapperige kip

 ==Wil je een lekker knapperig korstje op de kip? Bestrijk de kip dan met een beetje citroensap voordat je hem braadt. Op die manier heb je zelfs geen vet nodig.

8 Bananen snel zwart?

==Om te voorkomen dat bananen overrijp worden, wikkel je ze stuk voor stuk in krantenpapier en bewaar ze in de fruitschaal (nooit in de koelkast).

9 Citroen uitpersen

==Wil je zoveel mogelijk sap uit een citroen persen? Houd de citroen dan eerst onder de warme kraan en rol hem daarna over een hard oppervlak terwijl je er licht op drukt. De schil wordt hierdoor ==zachter en op die manier kun je hem makkelijker uitpersen.

10 Zelfgemaakte saus te zout geworden?

== Heb je teveel zout gebruikt voor je soep of saus? Warm de saus op en voeg er een in tweeën gesneden aardappel aan toe. Deze zal het teveel aan zout absorberen.

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.