Pain d’epi brood

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten:

275 gr witbrood meel (zelfrijzend bakmeel kan ook)
1 eetl olijfolie
175 ml lauwwarm water
1 zakje gist
1 flinke theelepel zout

Bereiding:

Meng alles goed door elkaar, haal het deeg uit de kom en kneed de kanten naar elkaar toe, bestrooi je werkplek met wat bloem en kneed met de muis van je hand ongeveer 10 minuten tot het deeg zacht en soepel is.
Rol het deeg tot een stokbrood en leg deze op de bakplaat.
Neem een stuk huishoudfolie en besprenkel dit met wat olie, leg dit over het deeg heen en laat op een warme plaats het deeg 30 tot 45 minuten rijzen.

Na het rijzen knip je het brood in een hoek van 45 graden in (zie foto 1)
en leg steeds het geknipte stukje naar rechts of naar links. (zorg er wel voor dat de onderkant nog vast zit) zie foto 2

brood knippen foto 1

vorm geknipt brood foto 2

Besprenkel met wat olie en bestrooi het dan met wat zout en extra bloem.
Spuit met een plantenspuit wat vocht in de oven zodat het brood straks met het stoom goed kan rijzen en bakken.
Leg de bakplaat met het deeg in de oven en bak deze voor 30 minuten op 200 ºC.