Bladerdeeg hapjes

Deegwaren, Geplaatste recepten, Snacks

Met worst

Ingrediënten:

Bladerdeeg
Worstjes
Ei

Bereiding:

Bladerdeeg op maat van de worstjes snijden in lengte repen. Insmeren met wat eimengsel. De worstjes (vanuit het midden) op de reepjes bladerdeeg leggen ongeveer 2 cm uit elkaar. Smeer de worstjes een beetje in met eimengsel en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de worstjes heen. Duw nu met je vinger, tussen de worstjes in, het bladerdeeg op elkaar vast. Laat het geheel nog even opstijven in de vriezer zodat het straks makkelijk te snijden is.

Met kaas

Ingrediënten:

Bladerdeeg
Ontbijtspek
Cheddarkaas
Mosterd
Ei

Bereiding:

Pak een reepje ontbijtspek en snij het bladerdeeg in de lengte op maat van het ontbijtspek.
Smeer het bladerdeeg in met een lekkere mosterd (Engelse of Franse) rasp dan de cheddar kaas eroverheen, beleg het geheel met de reepjes ontbijtspek maar laat steeds een paar millimeter ertussen. Snij nu de reepjes op maat. Draai nu in tegengestelde richting de reepjes tot spiralen. Leg ze gelijk op een met extra bloem gestrooide bakplaat.
Zet het geheel voor 10 minuten in de koelkast zodat ze stevig worden.

Haal het worstbladerdeeg uit de vriezer en snij deze op maat overdwars.
Leg op een bakplaat en bestrijk de zijkanten (het deeg) met wat ei.
Bestrijk ook de inmiddels uit de koelkast gehaalde kaasstengels met wat ei en zet alle bakplaten in de oven bakken op 200 ºC voor ongeveer 15 tot 20 min.

Bewaren