Pastinaaksoep

Geplaatste recepten, Groente, Soepen, Vegetarisch
recept van Jamie Oliver en een beetje van mij

Ingrediënten:

1 grote ui
300 g wortel (winterpeen of bospeen)
300 g pastinaak
2 tn knoflook
1/2 limoen
1 tl kurkuma
900 ml groentebouillon
1 el olijfolie
peper en zout
garnering: verse korianderblaadjes of bladpeterselie

Bereiding:

1. Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm.
2. Verhit de olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kurkuma, wortel en pastinaak toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
3. Bereid ondertussen de bouillon.
4. Voeg de bouillon en het sap van een halve limoen toe aan de wok of soeppan en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 20 minuten heel zachtjes koken.
5. Controleer met een vork of de wortel en pastinaak zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als je soep te dik vindt; ik hou van dikke soepen, maar dat is persoonlijk. Voeg naar smaak peper en zout toe.
6. Serveer in soepkommen en bestrooi met verse korianderblaadjes of bladpeterselie.

Bewaren