Sajoer toemis boontjes volgens recept van Kokkie M.

Geplaatste recepten, Indonesisch, Internationaal

Ingrediënten:

3 lomboks
3 uien
1 el laos
stukje trassi
stuk goela djawa
1 el tamarinde pasta
4 tn knoflook
5 peteh bonen
zout
400 gr sperzieboontjes
100 gr garnalen
1 bl. bamboe scheuten
100 gr taugé
1 bl. zoete mais
200 gr kippedijen zonder bot
100 ml klappermelk (kokosmelk)
500 ml water of bouillon
salamblad

Bereiding:

Maak een boemboe van de lomboks, knoflook, ui, laos, trassi, goela djawa, peteh bonen en de tamarinde.

Zet 500 ml water of bouillon op met het fijn gesneden kippenvlees erin. Laat dit koken tot de kip gaar is en zet het vuur laag.

Verhit wat olie in een wok, fruit hierin de boemboe lekker bruin. Voeg de sperzieboontjes toe en bak even 5 min mee daarna het bouillon met het vlees toevoegen en even lekker laten pruttelen tot de boontjes half gaar zijn.

Voeg dan de bamboescheuten en de mais toe.

Na 10 min voeg de klappermelk toe met het salamblad, zorg dat het niet gaat schiften.

Bewaren