Paprikachutney met appel

Chutney's, Wecken

Ingrediënten

5 rode paprika’s
5 gele paprika’s (kunnen ook allemaal rode paprika’s zijn)
600 gram suiker
1/2 liter witte azijn
200 gram appels
peperkorrels
tijm
laurier
gemalen gember

Bereiding:

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Bestrooi ze met wat zout en laat dit enkele uren staan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de appels en snijd ze in blokjes. (besprenkel er wat citroensap over om te voorkopen dat de appeltjes verkleuren) Verwarm de azijn met de suiker en voeg dan alle ingrediënten toe. Verwarm het tot de paprika’s gaar zijn. Laat het koken totdat het mengsel de gewenste dikte heeft. Doe alles in weckglazen en sluit deze af. Daarna weckt u de weckglazen gedurende 20 minuten op 80 graden.

hieronder staan diverse soorten chutneys van paprika’s

Diversen paprika chutneys

Bewaren