Mie Goreng met garnalen.

Geplaatste recepten, Indonesisch, Internationaal, Vis

Ingrediënten

•300 g mie-nestjes (pak 500 g)
•6 el zonnebloemolie
•1 schaal sugar snaps (200 g)
•1 struik paksoi, in reepjes
•1 bakje boem boe voor bami goreng (100 g)
•4 eieren, losgeklopt
•1 bakje ijsgarnalen (125 g)
•1 bakje taugé (125 g)

Bereiden

Kook de mie-nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok.

Roerbak de sugarsnaps en paksoi 3 min. Schep de boem boe (zonder extra water) erdoor en bak nog 2-3 min.

Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Schenk in elke pan een 1/4 van het ei. Bestrooi direct met een 1/4 van de garnalen en peper en zout. Bak de omeletten in 2-3 min. gaar en keer halverwege.

Houd de omeletten op een bord onder een deksel warm en bak op dezelfde manier nog 2 omeletten.

Giet de mie-nestjes af. Voeg samen met de taugé toe aan de groenten in de wok en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

Verdeel de garnalen-omeletten over 4 borden, schep de groente-mie erop en klap de omeletten dubbel.

 

 

Bewaren