Pastei met ham, kalkoen en prei

Deegwaren, Geplaatste recepten, Taart, Vlees

Ingrediënten

• 2 el olijfolie
• 2 preien, gewassen en in ringen
• 3 el bloem
• 400 ml kippenbouillon
• 1 el maïzena, vermengd met 1 el koud water
• 1 tl tijmblaadjes
• 600 g gebraden kalkoen, in blokjes ( of iets anders wat je over hebt aan restjes vlees)
• 200 g gebraden ham, in blokjes
• 100 ml kookroom
• 1 eidooier
• 1 el halfvolle melk
• 325 g deeg voor hartige taart

Bereiden

Een winterse ovenschotel gevuld met prei, ham en kalkoen. Serveer met een groene salade.

1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de preiringen met een snuf zout op laag tot middelhoog vuur. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren, tot ze zacht zijn.

2 Neem het deksel van de pan, voeg de bloem toe en verhit die al roerend nog 1–2 minuten mee. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Breng die aan de kook, voeg het maizenapapje toe en roer nog 1 minuut, tot de saus indikt. Roer de tijm, kalkoen, ham en room erdoor en voeg wat zwarte peper toe. Verwarm dit mengsel 1 minuut en schep het dan in een ovenschaal van 28 x 20 cm en laat afkoelen.

3 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng de eidooier en melk en strijk dit mengsel met een kwastje over de rand van de ovenschaal. Maak een deksel van het deeg; laat dat 3 cm over de rand hangen en druk het langs de randen aan. Maak twee inkepingen in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.

4 Bestrijk het deeg met het eidooiermelkmengsel en bak de pastei in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

Bewaren