Hete kip marinade

Geplaatste recepten, Kruidenmengsels, Sauzen, Specerijen

Ingrediënten:

3 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el HP saus
5 el Spicey Bracil marinade (merk Kania)
10 drup. tabasco
2 tl sambal Brandal
2 tl cayennepeper
5 tn knoflook geraspt
1 stukje gember geraspt (duimgrootte)
snufje zout
snufje peper (naar smaak)
3 el Hazelnootolie (of olijfolie)

Bereiding:

Alles heel goed door elkaar mixen, even laten staan zodat de smaken goed door elkaar komen.

Voeg de marinade aan het vlees, kip gerecht en laat het minstens 24 uur in de koelkast staan.

Bereid daarna het vlees, kip gerecht zoals je dat zelf zou doen.

De marinade kan opnieuw worden gebruikt, maar ik doe altijd na het braden van het vlees, kip gerecht, de marinade erbij als afblussen van het geheel. Voeg dan nog 1 dl water toe en je hebt een heerlijke saus voor over het gerecht.

Tip:

als extra kan je nog een beetje honing toevoegen voordat je de marinade gebruikt om af te blussen. Het wordt dan lekker stickie (plakkerig) dan ziet het er zo uit zie foto hieronder.

hete kipmarinade

Bewaren