Kaasaardappels met geroosterde bloemkool

Geplaatste recepten, Groente, Groenteschotels, Ovenschotels

Ingrediënten

600 g vastkokende aardappels
100 g gerookte spekreepjes
olijfolie om in te bakken
klontje roomboter
3 takjes rozemarijn
100 g Parmezaanse kaas
1 bosje bladpeterselie
2 teentjes knoflook
1 citroen
100 g zongedroogde tomaten
30 ml olijfolie om in te bakken
2 bloemkolen
Extra nodig
rasp
staafmixer + staafmixerbakje
bakpapier

Bereiding:

Parmezaanse kaasaardappels

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Boen en snijd de aardappels in partjes. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels en spekreepjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Ris de rozemarijn en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn en de kaas toe. Voeg de helft van de peterselie toe.

Geroosterde bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de knoflook en snijd grof. Halveer de citroen. Pureer in het staafmixerbakje de knoflook, het sap van de citroen, de zongedroogde tomaten en de olijfolie tot een gladde tomatenolie. Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk de tomatenolie eroverheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door en rooster de bloemkool in de oven in circa 20 minuten gaar.

Serveren:

Verdeel de kaasaardappels over de borden.  Leg de geroosterde bloemkool over de kaasaardappels, bestrooi het geheel met de resterende peterselie.

 

Bewaren