Kaapse kruisbes clafoutis

Deegwaren, Gebak, Taart

Ingrediënten

300 g Kaapse kruisbessen
60 g gezouten boter
4 eieren
120 g suiker
60 g bloem
1 tl vanille-extract
200 ml volle melk
100 ml room (minstens 40% vet)
1 snufje zout

Extra nodig
metalen bakplaat
boter om in te vetten
bloem om te bestrooien
ovenschaal van ca 24 cm doorsnede
poedersuiker om te bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven. Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem. Schud het teveel aan bloem eraf. Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen. Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal. Smelt de boter in een sauspan. Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost. Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag. Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven. Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker. Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.

 

Bewaren