Havermouttruffels

Deegwaren, Geplaatste recepten, Snoepjes

Ingrediënten:

100 g havermout
125 g poedersuiker
2 el cacaopoeder
150 g boter
150 g witte chocolade
50 g geraspte kokos

Bereiding:

Maal de havermout fijn en zeef de poedersuiker en de cacao erdoor. Klop de boter zacht en roer door het havermoutmengsel. Vorm balletjes van de massa. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de kokos in circa 4 minuten licht goudkleurig. Tableer de witte chocolade: smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot deze circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

Haal de havermoutballetjes door de witte chocolade en doop ze vervolgens in de geraspte kokos. Laat de balletjes opstijven op een koele plaats.

 

Bewaren