Harvest saus van tomaten (Annabel Langbein recept)

Geplaatste recepten, Sauzen

Ingrediënten:

1,5 kilo tomaten, in stukken gesneden en zonder harde kern
2 rode paprika’s van zaadlijsten ontdaan en in 8 stukken gesneden
1 grote ui in dunne plakken gesneden
4 gepelde teentjes knoflook
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
1 kleine chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden
4 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels suiker
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de tomaten, paprika’s en uit op een grote bakplaat die bekleed s met bakpapier. De stukken groente moeten in 1 laag en los van elkaar op de plaat liggen zodat ze roosteren en karamelliseren en niet stoven; gebruik zo nodig 2 bakplaten
Voeg de knoflook, rozemarijn en de chilipeper toe. Meng in een kom de tomatenpuree, suiker olijfolie, zout en peper door elkaar en masseer dit lekker door de groente.
Bak alles ongeveer 2 uur of totdat de groente beginnen te karamelliseren en verschrompelen.
Laat ze afkoelen en pureer ze in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
De saus blijft een week goed in de kkoelklast en kan ook ingevroren worden.
De saus kan ook weer aan de kook worden gebracht en in gesteriliseerde potten worden gedaan. Schenk er dan wat olijfolie op en sluit de potten goed af. Deze ingemaakte saus blijft dan maanden goed houdbaar in de voorraadkast.

Bewaren