Geroosterde paprika’s op olie

Inmaken

Ingrediënten

2 paprika’s
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
300 ml olijfolie

Extra nodig
afsluitbare pot
keukenpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en hak de knoflook grof. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en bestrooi met de knoflook en masseer de knoflook er even in. Bestrooi met rozemarijn en een beetje zout. Pof de paprika’s circa 25 tot 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder het velletje van de paprika’s. Schep de paprika’s in een gesteriliseerde afsluitbare pot. Schenk de olie die op het bakpapier ligt ook in de pot, en maak de pot vol met olijfolie. Sluit goed af, zo blijft de paprika (buiten de koelkast) maanden goed, eenmaal open, dan in de koelkast, daar kan de pot nog 2 tot 3 weken staan voor consumptie.
 

Bewaren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.