Geroerbakte mihoen met kipfilet

Geplaatste recepten, Groente, Kip

Ingrediënten:

300 gr kipfilet
3 el sesamzaadjes
1 pak miehoen
2 cm verse gember
1 rode peper
4 el olie
1 teen knoflook
250 gr winterpeen in plakjes
2 rode uiten
3 el ketjap manis
1 schaaltje gesneden champignons
15 gr grof gesneden koriander

Voorbereiding:

Snijdt de kipfilet in smalle reepjes en marineer deze in een marinade die gemaakt is van 1 el water, 2 el olie, 3 el sojasaus peper en zout Rooster de helft van de sesamzaadjes in een koekepan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Kook de miehoen volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd de gember zo fijn m ogelijk. Snijd de rode peper in hele kleine fijne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes

Bereiding:

Verhit in een wok 3 el olie en roerbak de gember, rode peper en knoflook 1 min. Voeg de fijn gesneden winterpeen, ui en ketjap toe en roerbak nog 2 min. Voeg dan de champignons toe en bak nog eens 3 min. Daarna kan de gekookte mihoen worden toegevoegd en nog even 1 min laten bakken. Breng op smaak met peper en zout en/of extra ketjap manis.

Bewaren