Gekarameliseerde uien

Geplaatste recepten, Groente, Vegetarisch

Ingrediënten voor 850 ml

  • 6 grote uien
  • 375 ml water
  • 75 gram bruine suiker
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper

Bereiding

Pel de uien, halveer ze en snijd ze in grove halve ringen. Neem een sudder pan, verwarm de olie en verwarm de ui even kort. Voeg de suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 50 minuten pruttelen. Roer het af en toe door. De uien zijn klaar als de uien zacht zijn en het vocht is verdampt.

In de koelkast kun je de gekarameliseerde uien een week bewaren.

Tip:  verwarm 250 van de gekarameliseerde uien met 500 ml runderbouillon en laat dit 5 minuten pruttelen. Zo ontstaat een lekker uiensoepje. Lekker met een gegratineerd stokbroodje met kaas en peterselie.

 

Bewaren