Brood pizza a la Kokkie M

Deegwaren, Geplaatste recepten, Turks

 

Ingrediënten:

1 Turks brood
4 teentjes knoflook
2 grote rode uien
grote vleestomaten
1/2 bosje basilicum
Maak hiervan een tapenade in de blender met een flinke scheut olijfolie

Verder nodig:
Een paar plakken ham
1 blik feta kaas
300 gr varkensgehakt, mag ook rund zijn
1 rode paprika
4 bosuitjes

Bereiden:

Turks brood door de helft snijden en even apart leggen
In koekenpan de tapenade even aanfruiten en 5 min laten pruttelen, word het te droog dan een klein scheutje water erbij doen, maar zorg dat het ook weer niet te nat word.
Paprika in flinter dunne reepjes snijden, bosuitjes in ringetjes snijden, peterselie fijn hakken

Pizza opbouwen:

Smeer het Turks brood in met de tapenade. Leg daarover heen de plakken ham.
Dan het gehakt erover verdelen. (niet het gehakt kneden, maar de sliertjes gebruiken)
Bestrooi het gehakt met wat zout en peper. Leg daar over heen de flinter dun gesneden paprika reepjes, bestrooi het geheel met brokjes feta kaas.
Dan de bosuitjes erover verdelen en ten slotte de peterselie er over strooien.
Als extra heb ik nog wat broodkruim erover verdeeld, maar dat is naar ieders smaak.
Zet de broodpizza in de oven op 200 gr (oven wel voorverwarmen) voor een minuut of 20, zelf even na 20 min. controleren of hij al klaar is en anders steeds met 5 min opvoeren.

De pizza is nogal dik nl. en het verschilt per oven hoe lang de pizza in de oven moet staan.

Bewaren