Bloemkoolsoep

Geplaatste recepten, Soepen

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
1 prei, in ringen
1 lente ui, in ringen
1 liter kippenbouillon van blokje
1 kleine bloemkool, in roosjes
6 Catalaanse braadworsten, of chorizo worst
4 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 bekertje slagroom (of mascarpone)
paneermeel

Bereiding:

Verhit de olie in een grote wok en fruit de prei en lente-ui in 5 minuten (houd wat gesneden lente-ui achter voor garnering).
Voeg de kippenbouillon en de bloemkool toe en breng aan de kook.
Kook het geheel 15 minuten op laag vuur tot alles gaar is.
Haal het vel van de braadworst (snijd de chorizo worst heel fijn).
Kneed het worstvlees met paneermeel en 2 eetlepels peterselie tot een soepel geheel. Maak er dan soepballetjes van.
Voeg de slagroom bij de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Roer de balletjes door de soep en laat deze nog even 3 minuten zachtjes doorkoken.

Serveersuggesties
Garneer met de overgebleven lente-ui en peterselie.

Bewaren