Garnalen met boterbonen

Geplaatste recepten, Groente, Vis

Ingrediënten

12 rauwe garnalen
4 lente uitjes
1 ½ ons peultjes
500 gr tomaten
2 blikjes boterbonen
1 chilipepertje
½ bosje peterselie
1 citroen
olijfolie

Bereiding:

Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur en laat deze goed warm worden.

Snij de lente uitjes in fijne ringetjes. Snij het pepertje in fijne ringetjes, als je het lekker pittig wilt hebben laat je de zaadjes erin zitten, anders eerst de zaadlijsten en zaadjes verwijderen. Kijk de garnalen goed na of het darmkanaal is verwijdert, anders even aan de visboer vragen om dat te doen.

Doe een scheut olijf olie in de pan en voeg de garnalen toe. Goed omschudden (of roeren) Ondertussen de grillpan aanzetten of op een andere manier wat stokbrood grillen. (stokbrood in sneetjes snijden)

Voeg bij de garnalen de uitjes en de chili en schud goed om. Doe er dan de peultjes bij en roer weer om laat 1 min bakken. Voeg de blikjes boterbonen erbij, goed omschudden.

Snij de tomaten in kleine stukjes, voeg deze bij de garnalen, breng op smaak met een beetje zeezout erover en wat versgemalen peper. Snipper de peterselie fijn. Rasp wat citroenschil erover en snij de citroen door midden en knijp een ½ citroen uit boven het garnalenmengsel. Goed omschudden (roeren) en even proeven of het op smaak is.

Ondertussen de sneetjes brood omdraaien, als deze klaar zijn (lekker bruin gegrild) uit de pan nemen en insmeren met een teentje knoflook.

Op een bord de sneetjes gegrild brood leggen en daarover heen het garnalen mengsel, bestrooi het geheel met de peterselie.

Bewaren