Bokkenpootjestaart

Deegwaren, Gebak, Geplaatste recepten, Taart

Ingrediënten

400 ml slagroom
300 ml melk.
2 kant en klare taartbodems
1 pakje opkloppudding (Saroma)
2 pakken bokkenpootjes

Bereiding:

Meng de kloppudding met 300 ml melk (dit is minder vet dan wordt aangegeven op het pakje zelf) en zet het daarna even in de koelkast.

Klop vervolgens de slagroom stijf en meng hier de advocaat doorheen (spatelen). Pak de kloppudding uit de koelkast en spatel dit er ook doorheen. Leg 1 van de taartbodems (diepvries) op de bodem van de springvorm. Snijd vervolgens de bokkenpootjes doormidden (in de lengte) en leg ze met de platte kant op de taartbodem. Doe hier vervolgens een flinke laag room op.

Snijd de 2e bodem horizontaal doormidden en herhaal de voorgaande stappen. (bodem, laag koekjes, laag room)

Verkruimel tenslotte de rest van de bokkenpootjes over de bovenkant van de taart voor een feestelijk effect.

Zet de taart een dag in de koelkast om goed op te laten stijven.

Bewaren