Bananenpannenkoekje

Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten:

2 eieren
1 rijpe banaan

Bereiding:

Prak de banaan fijn totdat er een soort papje ontstaat, zonder klontjes.

Kluts de eieren in een kommetje tot ze één geheel vormen. Kluts niet te lang door, want dan gaat het schuimen. Voeg de banaan bij het eimengsel en roer even goed door.  Doe er eventueel wat zout en kaneel bij. (maar dat is geheel naar eigen smaak, ik heb er zout en een 1 el honing aan toegevoegd)

Verwarm de olie (liefst kokosolie, maar elke andere olie kan ook) in een koekenpan en doe wat van het beslag in de pan, bak zo de pannenkoekjes van ongeveer 10 cm in het rond. Draai de pannenkoekjes om wanneer de onderkant goudbruin is.

De bovenkant is dan hoogstwaarschijnlijk nog niet gestold, dus dat word even oefenen met het omdraaien. Let goed op dat ze niet te bruin worden, ze branden zeer snel aan.

Herhaal bovenstaande tot je beslag op is, bestrooi ze allemaal met wat poedersuiker.

 

 

Bewaren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.