Gnudi met boter en salie

Geplaatste recepten, Snacks
Dit is een recept van Jamie Oliver

Ingrediënten:

1 kg ricotta
100 gr Parmezaanse kaas
1 nootmuskaatnoot
Fijn griesmeel om te bestuiven
Zeezout
Zwarte peper

Voor erbij:

Roomboter van topkwaliteit
1 bosje salie
Parmezaanse kaas om te raspen
1 citroen.

Bereiding:

Doe de ricotta met een snufje zeezout en zwarte peper in een kom en rasp er de Parmezaanse kaas en een snufje nootmuskaat bij. Roer alles goed door elkaar en proef of de smaak in balans is. Bestuif een grote bakplaat met griesmeel, draai van het ricottamengsel (snack)balletjes en rol ze door het griesmeel om ze een jasje te geven. Als het goed is kun je m et deze hoeveelheid ricotta ong. 40 gnudi maken. Bestuif ze met nog wat extra griesmeel en laat ze minsten 8 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast opstijven (niet afdekken) het griesmeel onttrekt dan het vocht aan de ricotta en geeft de gnudi een heel fijn jasje

De gnudi hoeft maar 3 minuten gekookt te worden, doe ze met kleine porties in een pan, zodat je ze goed in de gaten kan houden. Schud het overtollige griesmeel ervan af en kook de gnudi portie gewijs in een pan (gezouten) kokend water. Ondertussen in een koekenpan de boter heet laten worden, pluk dan ongeveer 20 blaadjes salie en bak ze heerlijk krokant.
Haal de blaadjes uit de pan, leg ze op bord, schep de gnudi uit het kokende water in de koekenpan en sprenkel er een eetlepel van het kookvocht bij. Zet de pan wanneer de boter en het water geëmulgeerd zijn van het vuur, rasp er een laagje Parmezaanse kaas op, sprenkel er een paar druppeltjes citroensap over en hussel alles goed door elkaar.

Serveer de gnudi in warme kommen en strooi er nog wat extra geraspte kaas, nootmuskaat en de krokante salieblaadjes over.

Bewaren