Bloemkool met broccolisaus

Geplaatste recepten, Groente, Groenteschotels, Ovenschotels

Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mij

Ingrediënten:

1 grote bloemkool of 1 kilo bevroren bloemkoolroosjes
500 gr broccoli (bevroren of vers) in kleine roosjes
Knoflook fijn geraspt
70 gr cheddar kaas geraspt
2 eetl bloem
Boter
Laurier blaadjes
Broodkruim
Rozemarijn
Tijm
Amandelschaafsel
Olie

Bereiding:

Doe in een ovenschaal de bloemkoolroosjes.

In een pan met dikke bodem een klontje boter doen, scheur de laurier in kleine stukjes en doe die in de pan. Voeg de knoflook, bloem, melk toe en maak er een dikke saus van zonder klontjes. Doe er dan de broccoli roosjes bij in de dikke saus en laat dit 20 min op laag vuur zachtjes koken. Dan alles in de blender doen en tot een gladde saus mixen.

Doe de saus over de bloemkool, rasp er wat kaas over.

Doe het brood, rozemarijn, tijm, olie in de blender en maal dit fijn. Strooi dit mengsel over de bloemkool/broccoli en strooi als extra nog wat amandelschaafsel erover heen.

Zet het geheel in een voorverwarmde oven op 180 Cº voor ongeveer 1 uur.

Bewaren