Billenkoekjes

Deegwaren, Gebak, Geplaatste recepten, Koekjes

Het recept is van Rudoph van Veen, ik heb ze gemaakt en ze zijn zooooo lekker, echt een aanrader om op een regenachtige dag te maken. Klik op de link en je krijgt tekst en uitleg met een filmpje.

Ingrediënten:

350 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr zachte roomboter
175 gr rietsuiker
1 ei
2 tl venkelzaad
60 ml appelstroop
30 ml melk

Glazuur:

30 gr chocolade
4 el poedersuiker
1 el water

extra bloem om te bestuiven.

Bereiding:

Maak van papier een billensjabloon.
Deeg
Meng het bloem met de bakpoeder. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en meng daarin de boter, rietsuiker, venkelzaad, ei, appelstroop en de melk. Kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd met behulp van het billenkoekjessjabloon billenkoekjes uit het deeg. Leg het uitgesneden deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin en gaar. Laat de billenkoekjes afkoelen.

Glazuur
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje. Roer de poedersuiker aan met een drupje water tot een dikke spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje en spuit met de gesmolten chocolade en het glazuur een broekje of string.

Tip : Je kunt het glazuur kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Matchapoeder (groene thee) voor groen, gedroogde bietenpoeder of bietensap voor rood en kurkuma voor geel.

Bewaren